Persbericht

07 september 2021

25 september t/m 3 oktober 2021 
CULTUURFESTIVAL HEUVELRUG PROGRAMMA IS BEKEND!
De organisatie van het Cultuurfestival Heuvelrug maakt vandaag het volledige festivalprogramma bekend op www.cultuurfestivalheuvelrug.nl. De festivalkrant is inmiddels gedrukt en zal eind deze week breed worden verspreid. 

7 dorpen, 8 festivaldagen, 14 festival locaties. Circa 35 exposanten en 65 optredens van solisten, groepen en gezelschappen. Jeugdprogramma’s, een poetry night, kunstmarkten, een lichttheater én enkele bekende artiesten. De organisatie, die dit festival in opdracht van de gemeente heeft opgezet, hoopt hiermee dat deze eerste editie voldoende variëteit biedt, dichtbij huis en voor een brede doelgroep.  
 
Het festival opent zaterdag 25 september op landgoed Zonheuvel met o.a. Lois Lane, en “onze” Jim van der Zee. Lokale artiesten treden op in het openlucht paviljoen op het landgoed. Er is kunst te bezichtigen in de stijlkamers van het Maarten Maartenshuis. Het volle openingsprogramma wordt in de avond afgesloten met licht- en locatietheater XL Van Cees Oosterwijk.   

Op de kalender staan buitenprogramma’s in Driebergen (Binnenplaats Traaij), Doorn
(Openluchtpaviljoen Revius) en Maarn (Burgemeester Everwijn Langeplein). Een belangrijke plek is ingeruimd voor het Kerkplein in Leersum, waar het hele weekend van 2 en 3 oktober veel te zien en te horen is. Ook wordt daar op zondag een VIP buffet georganiseerd in het kader van de recente valwind. Een deel van de opbrengst van het buffet wordt gedoneerd aan de Stichting Bomen voor Leersum e.o. 

De cultuurhuizen en -podia komen uiteraard ook aan bod: De Twee Marken, De Weistaar, De Cultuurhoek en uiteraard de Binder bieden onderdak aan podiumkunst. In het kleinste dorp van onze gemeente, Overberg, vindt een poëzie avond plaats in de Buurthucht. Het aantal kaarten in de theaters is vanwege de plaatsing of vulling van zitplaatsen op 1,5 meter beperkt. Indien er nieuwe richtlijnen volgen dan zullen die terug te vinden zijn op de website.   
Het festival wordt zondag 3 oktober afgesloten met een binnen- en buitenprogramma in de Napoleonschuur in Amerongen en de onthulling van de Hans Nijhof Kunstprijs op Kasteel Amerongen.  

Voor het volledige programma en reserveringen van entreebewijzen: 
www.cultuurfestivalheuvelrug.nl. 
Voor vragen n.a.v. dit persbericht: Guido Pot, 06 511 35 980.