Andere activiteiten

Muziekfeest Paco op het plein

Locatie: Tegenover Boekhandel Jacues Baas,
Traaij,  Driebergen 

Zaterdag 2 oktober

Zangdocente Wieke van Wijngaarden en verschillende muzikanten brengen Paco, bekend van de muziekboekjes, tot leven tijdens dit muziekfeest. Red Band zorgt voor een swingende afsluiting.

Geschikt voor kinderen vanaf ongeveer 4 jaar.
Muziekfeest van 14.00-16.00
M.M.V. The Kidzzwalk en Jaap Blauwendraat Pianotechniek

Zelfportret in woorden Maud de Jong e.v.a. (theater)

Locatie: Winkeltheater, Traaij 76a Driebergen 
van 25 t/m 26 september
is een comming of age voorstelling over hoe om te gaan met de duistere gedachten in je hoofd. Eerdere thema’s in haar werk waren het gebruik van fossiele brandstoffen in “Falita” en de samenwerking tussen mens & robot in “Door de muur” welke beide in samenwerking met Sara van Rijn schreef.
Tijden & gratis tickets: www.winkeltheater.nl/zelfportret

Deze voorstelling kwam tot stand dankzij het budget van de Gemeente Utrechtse Heuvelrug voor ‘perspectief voor jongeren in coronatijd’ en kreeg steun van Fonds voor Cultuurparticipatie.

  • Regie & concept: Maud de Jong 
  • Script i.s.m.: Mirte Mosselman & Marèl Bartling
  • Dramaturgie: Davita Sinke
  • Kostuums: Sofia Mols
  • Spel: Flora Teitsma, Lilian van Apeldoorn, Marijke Lambrechtsen, Maud de Jong, Mirte Mosselman,
    Rosalin Cavelaars, Sara van Rijn, Sofia Mols.
  • Producent: Winkeltheater i.s.m. 
    Stichting Heuvelrug Theater

Finigan Willem i.s.m. jongeren op de Heuvelrug (expositie)

Locatie: Boekhandel Jacues Baas,
Traaij 4c, Driebergen 

van 7 september t/m 3 oktober
Negen jongeren gingen op pad met de Duitste fotograaf Finigan Willem. Een selectie met natuur-, urban- & portretfotografie is tijdens openingstijden in de
boekhandel te zien.

Openingstijden expositie in de 
boekhandel:
ma     13.00 -18.00 uur                        
di-vr     9.00 - 18.00 uur
za     9.00 -17.00 uur

Dit project kwam tot stand met steun van Fonds voor Cultuurparticipatie. 
Foto’s onder leiding van: Finigan Willem
Productent: Olaf Brands voor Stichting Heuvelrug Theater

Atelier/galerie Kunst+Vliegwerk 

Gedurende de festivalweek geopend van 13.00 tot 18.00 uur. Er is beeldende kunst te zien en te koop van: Nicole van der Schaaf met klein-sculptuur en boekdrukprenten, Henk van der Vorst (Maarn) met bijzondere vouwkunst en Erik von der Walde (Rotterdam) met houtsculptuur.

Bij voldoende belangstelling zullen demonstraties gegeven worden met oude, gerestaureerde boekdrukpersen waarop door Kunst+Vliegwerk ontworpen prenten gedrukt zullen worden.

Samenspeeldag Jeugdorkest Opstreek
zondag 26 september

Op zondag 26 september organiseren we een samenspeeldag bij Aurora Driebergen, van 11.00u tot 17.00u. Ben je tussen de 6 en 16 en Speel je een klassiek instrument dan ben je van harte welkom om de hele dag mee komen te doen. Meld je vantevoren aan via de site opstreek.eu of per mail info@opstreek.eu

Atelierroute Driebergen tijdens het  Cultuurfestival Heuvelrug en daarna!

Zaterdag 2 en zondag 3 oktober/ zaterdag 30 en zondag 31 oktober

De Atelierroute Driebergen vindt dit jaar plaats gedurende twee weekenden. Tijdens het eerste weekend van oktober valt de Atelieroute samen met het Cultuurfestival Heuvelrug. Maar ook degenen die ná het festival hun hart willen ophalen aan kunst en ambacht kunnen terecht en wel in het laatste weekeind van oktober. 

Daarmee zijn zoveel mogelijk atelierhouders in de gelegenheid om hun werk te tonen en krijgen bezoekers de kans om op veel plaatsen van de getoonde kunst te genieten. De kunstenaars zijn al in een vroeg stadium begonnen mèt en voor elkaar filmpjes te maken, waardoor er ook online van alles valt te bekijken! Rond de 45 deelnemers kunnen niet wachten om u te ontvangen in hun ateliers! Net als bij zoveel kunstzinnige en culturele evenementen vorig jaar, gooide Corona ook voor Atelierroute Driebergen roet in het eten.

Maar inmiddels wordt door een bruisend team vrijwilligers met dubbel enthousiasme gewerkt aan editie 2021 van de Atelierroute Driebergen.  Driebergen is sinds jaar en dag een dorp met vele kunstenaars en ateliers, en sinds de opening van de CultuurHoek, voorheen Bosstraatateliers, zijn dat er nog meer! Het animo onder al die atelierhouders voor de Atelierroute is heel groot. Dat is natuurlijk leuk voor de bezoekers omdat er daardoor een ruime keuze is, maar de laatste jaren was het eigenlijk niet meer mogelijk om het hele aanbod in één weekend te bewonderen.